Висівкова пелета
У раціональному господарстві вся продукція, що вирощується, повинна перероблятися з якомога меншою кількістю відходів. Особливо при переробленні рослинного матеріалу, де відходи можна використати як складову корму для тварин.
Висівки кормові — це якраз один із продуктів, що залишається після обмелу зерна. Використовують їх як кормову добавку. Для харчування і збалансованого раціону тварин висівки мають надзвичайно велике значення. Адже їхній склад дуже багатий на мікроелементи.
Також у висівках (які являють собою зовнішню подрібнену оболонку зерна) міститься багато вітамінів групи B, котрі сприяють зміцненню нервової системи, кращому засвоєнню їжі та швидкому набору маси тіла тваринами.
Окрім того висівки пшеничні добре діють на кишково-шлунковий тракт, сприяючи його активній роботі та стимулюють хороший апетит у тварин, що споживають цей корм.
Також висівки надзвичайно багаті протеїнами, фосфором, кальцієм, які допомагають зміцнювати кістки. Чим менше залишків борошна та більша кількість твердих оболонок — тім менша поживна цінність такої добавки.
Найкраще висівки гранульовані зарекомендували себе при додачі до кормів для великої рогатої худоби та коней. У їхній раціон можна додавати до 30–40% висівок від загальної кількості їжі, що споживається. Для свиней та кроликів висівок можна додавати 10–15% від загального раціону. Для птиці (особливо молодняку) іще менше, всього 8–10%.
Висівкова пелету — це абсолютно натуральна та безпечна складова збалансованого раціону тварин та птиці. Не містить шкідливих домішок та хімічних складників, консервантів і підсилювачів смаків.
Зберігаються вони у добре провітрюваних та сухих приміщеннях. Бажано щоб поруч не зберігалися продукти з сильним запахом, оскільки пориста структура пелет добре вбирає сторонні запахи. Фасуються в біг-беги. Це полегшує і зберігання і транспортування даного виду корму. Також, завдяки зручній формі випуску, цю добавку легко дозувати у потрібній кількості.
Висівки з пшениці українських виробників одні з найкращих у світі, оскільки виготовляються з екологічно чистого врожаю. Можна їх використовувати навіть у медичних потребах, скажімо у спеціальних дієтах для схуднення чі для укріплення нервової системи.
Використовуються висівки також у харчуванні спортсменів, завдяки високому вмісту в них протеїну та швидкому засвоєнню.
- Виробництво мінеральних добривВиробництво мінеральних добрив - це складний технологічний процес, спрямований на створення високоефективних засобів для живлення рослин. Сучасні добрива, особливо пролонгованої дії, дають змогу оптимізувати сільськогосподарське виробництво, підвищуючи врожайність і покращуючи якість продукції за мінімального впливу на довкілля. Читайте докладніше про це в статті.Повна версія статті
- Органічні добрива: запорука родючого ґрунту і рясного врожаюОрганічні та мінеральні добрива потрібні, щоб істотно збільшити врожай. Якщо ви роздумуєте над питанням чи варто органічні добрива купити, то сподіваємося ми допоможемо вам. У цій статті зосередимо увагу саме на органічних натуральних добривах.Повна версія статті